تفاوت ضدآفتاب مینرال و شیمایی؟ تفاوت اصلی بین ضد آفتاب های فیزیکی و شیمیایی در ترکیبات آنهاست. ضدآفتاب های شیمیایی شامل ترکیباتی هستند که می توانند برای شما و فرزندتان خطرناک باشند. در حالی که ضدآفتاب های فیزیکی از ترکیباط طبیعی و معدنی مانند اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم استفاده می کنند، که به راحتی بر روی پوست شما می نشینند و با انعکاس اشعه های خورشید، از پوست شما محافظت می کنند.
هر دو این ضد آفتاب ها به یک اندازه از پوست شما محافظت می کنند و هیچ کدام به معنای واقعی خطری برای شما به همراه ندارند. اما احتمال جذب ترکییبات شیمیایی از جمله اکسی بنزون در جریان خون افراد و همچنین واکنش های حساسیتی برای برخی وجود دارد. و حتی با این وجود خطر جذب اشعه های فرا بنفش توسط پوست از این عوارض بسیار بیشتر است. با این حال بهتر است از مصرف ضدآفتاب های شیمیایی که حاوی اکسی بنزون هستند اجتناب کنید.
فهرست محتوا
Toggleضد آفتاب شیمیایی چیست؟
ضد آفتاب های شیمیایی، محصولاتی هستند که ترکیبات فعال آنها مواد غیر طبیعی و شیمیایی هستند. از جمله این ترکیبات می توان به اکسی بنزون، آووبنزون، اوکتینوکسات، همسالات، اکتیسالات، و اکتوکریلن اشاره کرد. با وجود این که تمامی این مواد توسط سازمان جهانی غذا و دارو تائید شده اند اما باز هم بعضی از آن ها از جمله اوکتینوکسات، اکسی بنزون، اکتوکریلن، احتمال جذب در جریان خون و تحریکات پوستی را دارند.
ضدآفتاب های شیمیایی با جذب اشعه های ماوراء بنفش و تجزیه آن ها از رسیدن این اشعه ها به پوست جلوگیری می کنند. اما پیش از این که این عمل صورت گیرد، پوست باید این مواد را جذب کند، و همین می تواند موجب ایجاد حساسیت های پوستی، به خصوص در کودکان، شود. جذب این مواد شیمیایی نیز توسط جریان خون این امکان را می دهد که این مواد جذب مایعات دیگر بدن مانند شیر مادر شود. این عوارض یک سوال در ذهن ما ایجاد می کنند:
آیا ضد آفتاب های شیمیایی برای کودکان ایمن هستند؟
همانگونه که گفته شد ترکیبات فعال در ضدآفتاب های شیمیایی، می توانند جذب جریان خون شوند. بعد از آن چه اتفاقی می افتد؟ بعضی از این مواد می توانند بر روی هورمون های بدن شما تاثیر بگذارند. برای مثال تحقیقات نشان داده اند که این مواد می توانند احتمال اندرومتروز را در زنان افزایش دهند و یا سطح هورمون تستوسترون در پسران نوجوان را کاهش دهند.
اما اگر این مواد می توانند بر روی سلامت تاثیر منفی بگذارند، چرا سازمان غذا و داروی جهانی آن ها را تائید کرده است؟ جواب روشن است، سازمان غذا و داروی جهانی این مواد را در اواخر دهه 1070، زمانی که به تازگی استفاده از ضدآفتاب رواج پیدا کرده بود تائید کرده یود. از طرفی هر چند این یافته ها وجود دارند اما تحقیقات بر روی این مواد بسیار محدود است و نمیتوان گفت تا چه حد این خطرات برای افراد وجود دارند.
مزایای ضدآفتاب های شیمیایی
- به راحتی بر روی پوست پخش می شد.
- با میزان خیلی کمی از پوست شما محافظت می کند.
- آثاری بر روی پوست باقی نمی گذارد.
معایب ضدآفتاب های شیمیایی
- احتمال تحریکات پوستی و حساسیت را افزایش میدهد.
- 20 تا 30 دقیقه طول می کشد تا جذب پوست شود.
- نیاز به تجدید مداوم دارد.
سوالات متداول
ضد آفتاب مينرال چيست؟
یک ضدآفتاب معدنی، دقیقا همان چیزی است که نامیده شده است، یک ضد آفتاب که با استفاده از مواد مواد مینرال و طبیعی از پوست محافظت می کند. مواد معدنی که معمولا در این ضد آفتاب ها استفاده می شوند، زینک اوکساید و دی اکسید تیتانیوم هستند، کهبه صورت طبیعی در معادن وجود دارند، هر چند به صورت آزمایشگاهی نیز می توان آنها را تولید کرد.
آیا ضد آفتاب های مینرال برای کودکان مناسب اند؟
بله، بدون هیچ تردیدی، ضدآفتاب هایی که تنها از مواد مینرال برای محافظت از پوست استفاده می کنند برای کودکان مناسب اند. اما مشکل از آنجایی پیش می آید که بعضی تولید کنند گان برای تولید ضدآفتاب ها از هر دو فاکتور های معدنی و شیمیایی استفاده می کنند، اما آن ها را به نام مینرال وارد بازار می کنند. به همین دلیل همیشه هنگام خرید لیبل محصولات را مطالعه کنید و از معدنی بودن ضد آفتاب مطمعن شوید.