چگونه صورتی بدون جوش و لک داشته باشیم؟

چگونه-پوستی-بدون-لک-و-جوش-داشته-باشیم؟-+معرفی-بهترین-ضدآفتاب-و-ضد-لک

چرخه بی رحمانه تولید و افزایش جوش های صورت، چالشی است که درصد زیادی از خانم ها با آن دست و پنجه نرم میکنند.

در میان انبوه محصولات مراقبتی پوست، در این مقاله 16 راهکار که همگی بر اساس مطالعات علمی هستند برای شما آورده ایم تا به شما در داشتن پوستی شاداب و درخشان کمک کنند.

16 راهکار های داشتن صورتی بدون جوش و لک

در ادامه به شما بهترین راهکار ها برای از بین بردن و داشتن پوستی بدون جوش و لک داشته باشید.

صورت-خود-را-دو-بار-در-روز-بشویید

1- صورت خود را دو بار در روز بشویید

اگر پوست شما مستعد جوش یا چرب می‌باشد، از شستن صورت خود به عنوان بخشی از روتین مراقبتی خود غافل نشوید. همچنین شستشو صورت روزانه 2 مرتبه در صبح و بعد از ظهر پیشنهاد می‌شود و سعی کنید از آب ولرم برای شستن صورت خود استفاده کنید. چرا که آب سرد و یا آب گرم باعث ایجاد شوک به پوست شده و می‌تواند آسیب بیشتری به پوست شما بزند.

پیشنهاد امیلی: استفاده از شوینده در روتین پوستی باعث جلوگیری از ایجاد لک و جوش و دیگر مشکلات پوستی میشود. برای مشاهده بهترین ژل شستشوی خارجی کلیک کنید. 

در یک تحقیق که از یک منبع معتبر منتشر شد و به طور خاص بر روی شستشوی صورت متمرکز بود، از شرکت کنندگان خواسته شد تا صورت خود را یک، دو یا چهار بار در روز به مدت شش هفته بشویند. در پایان مطالعه، افرادی که صورت خود را دو بار در روز می‌شستند بهبود قابل توجهی در میزان جوش های صورت خود داشتند. شرکت کنندگانی که فقط یک بار در روز صورت خود را می‌شستند بیشترین افزایش جوش را داشتند.

به این نکته توجه داشته باشید که شستن بیش از حد صورت ممکن است جوش و لک های صورت شما را بدتر کند. با شستشوی بیش از حد صورت، سبوم (چربی طبیعی پوست) خود را از بین می‌برید. در واقع باعث می‌شوید که پوست چربی بیشتری تولید کند تا چربی مورد نیاز پوست را متعادل کند. بنابراین، شستن بیش از حد صورت (به وسیله شوینده ها و یا مواد منقبض کننده که باعث خشکی بیش از حد پوست می‌شوند) در واقع می‌تواند آکنه را بدتر کند.

2- نوع پوست خود را بشناسید

شناخت نوع پوست می‌تواند به شما کمک کند که از کدام محصولات استفاده کنید و از کدام یک اجتناب کنید. می‌توانید از پارامترهای زیر برای شناسایی نوع پوست خود استفاده کنید، اما اگر هنوز مطمئن نیستید می‌توانید با تیم مشاوره امیلی مشورت کنید.

  • خشک: پوست شما اغلب پوسته پوسته و سفت می‌شود.
  • روغنی: پوست شما تا پایان روز براق به نظر می‌رسد.
  • مختلط: در پوست خود هم نقاط خشک دیده می‌شود و هم نقاط چرب. ناحیه چرب معمولاً پیشانی، بینی و چانه شما است.
  • حساس: پوست شما به راحتی به محصولات واکنش نشان می‌دهد به سرعت تحریک شده و قرمز می‌شود.

شما می توانید در کنار هر یک از انواع پوست های فوق، پوست کم آب (دهیدراته) نیز داشته باشید. به طور کلی، افرادی که پوست چرب دارند بیشتر مستعد ابتلا به جوش هستند، اما هر کسی ممکن است دچار جوش شود. تشخیص درست نوع پوست می‌تواند کمک زیادی به انتخاب محصول مناسب برای درمان جوش های صورت بکند.

اگر پوست حساس و مستعد جوش دارید از محصولات دارای فرمولاسیون اکتیو مانند موارد زیر نباید استفاده کنید:

  • شوینده حاوی اسید سالیسیلیک
  • تونر و اسکراب اسید سالیسیلیک
  • کرم رتینول(باعث آسیب به لایه های زیرین پوست شما می‌شود و منجر به جوش های بیشتر می‌شود).

اگر پوست شما چرب است، استفاده از مرطوب‌کننده‌ای که برای پوست‌های خشک فرموله شده اند باعث بسته شدن منافذ پوست می‌شود. برای انتخاب بهتر پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین آبرسان ها برای پوست چرب را مطالعه کنید. 

از-مرطوب-کننده-استفاده-کنید

3- از مرطوب کننده استفاده کنید

کرم مرطوب کننده باعث حفظ رطوبت در سطح پوست می‌شوند. به عبارتی رطوبت را در پوست قفل می‌کنند. خشکی بیش از حد پوست منجر به تولید چربی توسط پوست می‌شود. تولید بیش از حد سبوم می‌تواند باعث ایجاد جوش شود.

با این حال، بسیاری از مرطوب کننده ها حاوی روغن هستند که ممکن است پوست شما را تحریک کرده و باعث جوش شوند. قبل از خرید مرطوب کننده حتما لیست مواد تشکیل دهنده (ingredient list)را بررسی کنید تا مطمئن شوید که فاقد روغن و غیر کومدوژن زا باشد.

4- هیدراته بمانید

اگر بدنتان کم آب باشد، ممکن است بدنتان به غدد چربی پوستتان سیگنال دهد که چربی بیشتری تولید کنند. برای هیدراته نگه داشتن بدن خود، حداقل هشت لیوان آب در روز بنوشید.

در مواقع زیر بیشتر آب بنوشید:

  • بعد از ورزش
  • هنگام بارداری یا شیردهی
  • زمانی که در یک محیط گرم و مرطوب هستید

5- کمتر آرایش کنید

ممکن است برای پوشاندن جوش ها از کرم پودر هایی با کاور بالا استفاده کنید.آرایش بیش از حد باعث بسته شدن منافذ پوست می‌شود و این امر سبب تشدید جوش ها می‌شود. اگر نمی‌خواهید آرایش را از برنامه روزانه خود حذف کنید، کرم پودر یا کانسیلری را انتخاب کنید که غیر کومدوژن زا و بدون رایحه باشد تا پوست شما بیش از این تحریک نشود .قبل از خواب حتما آرایش خود را با میسلار واتر مناسب پوست چرب بشویید.

6- به صورت خود دست نزنید

دست زدن به صورت باعث انتقال باکتری ها و آلودگی های دیگر به پوست می‌شود. اجتناب از دست زدن به صورت سخت است اما سعی کنید به دفعات لمس صورت خود توجه کنید و تا حد امکان جلوی خود را بگیرید. اگر نمی‌توانید جلوی خود را بگیرید و مرتبا دست خود را به صورت می‌زنید سعی کنید همیشه دست خود را تمیز نگه دارید.

کمتر-در-معرض-نور-خورشید-قرار-بگیرید

7- کمتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید

قرار گرفتن مکرر در معرض آفتاب باعث کم آبی پوست می‌شود که به مرور زمان  تولید چربی بیشتر شده و منافذ پوست مسدود می‌شوند. پوشاندن جوش با کرم ضد آفتاب می تواند به محافظت از پوست شما در تمام طول سال کمک کند. البته همانطور که می‌دانید اکثر کرم های ضد آفتاب دارای بافت سنگین و نسبتا چرب هستند.

یک ضد آفتاب غیر کومدوژن ژا و فاقد روغن هم برای محافظت در برابر آفتاب و هم برای درمان جوش،  انتخاب مناسبی می‌باشد.

8- از ترکاندن جوش های خود اجتناب کنید.

در حالی که ممکن است عملاً غیرممکن به نظر برسد که در برابر فشار دادن جوش سرسفید روی نوک بینی خود مقاومت کنید، بهترین کار این است که از ترکیدن جوش ها خودداری کنید. فشار دادن جوش های صورت، باعث ایجاد لک روی صورت می‌شود. در مقاله درمان لک صورت و علت و انواع آن به بررسی روش های بر طرف کردن لک های صورت پرداخته ایم. 

جوش ها اغلب خونریزی می‌کنند. اما این تنها مشکل ممکن نیست. دست زدن به جوش عواقب زیر را به دنبال دارد:

  • ایجاد التهاب پوستی
  • بسته شدن منافذ پوست
  • پخش شدن جوش و سرایت به نقاط دیگر
  • ایجاد جای زخم

9- استفاده از روغن درخت چای

اسانس درخت چای یک درمان طبیعی محبوب برای جوش است.

روغن درخت چای حاوی ترکیبی به نام terpinene-4-ol است که برای کشتن برخی باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها و همچنین افزایش گلبول‌های سفید خون کاربرد دارد و به درمان طبیعی جوش کمک شایانی می‌کند.

نحوه مصرف روغن درخت چای

برای استفاده از روغن درخت چای برای جوش ها، یک یا دو قطره از روغن را روی جوش ها ماساژ دهید. همچنین می‌توانید چند قطره به شوینده یا مرطوب کننده روزانه خود اضافه کنید.

از-آنتی-بیوتیک-استفاده-کنید

10- از آنتی بیوتیک استفاده کنید

اگر درمان های معمول جوش تفاوت چندانی روی پوست صورت ایحاد نکرد، متخصص پوست می‌تواند آنتی‌بیوتیک‌هایی را برای کمک به کاهش التهاب و باکتری‌های روی پوست شما تجویز کند. آنتی بیوتیک ها به دو صورت موضعی و خوراکی وجود دارند و با کاهش میزان باکتری روی پوست، به کاهش جوش ها کمک می‌کند.

انواع آنتی بیوتیک ها برای درمان جوش های صورت

  • آنتی بیوتیک های موضعی مانند کلیندامایسین (کلئوسین) برای جوش های خفیف
  • آنتی بیوتیک های خوراکی مانند داکسی سایکلین (ویبرامایسین، دوریکس) برای جوش های شدید
  • استفاده از ژل بنزوئیل پراکسید همراه با درمان تجویز شده شما

در دراز مدت، بدن شما می تواند به آنتی بیوتیک ها مقاوم شود، که باعث می شود این داروها اثربخشی کمتری داشته باشند.

11- تغییر در رژیم غذایی

رژیم غذایی شما نیز ممکن است عامل ایجاد جوش باشد.

مواد غذایی زیر می‌تواند باعث ایجاد جوش و لک در صورت شما شود:

  • غذاهای فراوری شده مانند کنسرو ها
  • محصولات لبنی
  • الکل
  • قندهای تصفیه شده

کاهش مصرف این غذاها به کاهش جوش های شما کمک می‌کند.

به طور معمول، یک رژیم غذایی ضد جوش شامل حذف گلوتن، لبنیات، تخم مرغ، سویا، فست فود و الکل به مدت 23 روز است.

12- کاهش استرس

استرس باعث ایجاد جوش نمی‌شود، اما باعث تشدید جوش ها می‌شود.

زمانی که استرس دارید بدن شما هورمون های تولید کننده چربی بیشتری را تولید می‌کند.

راهکارهای کاهش استرس

  • یوگا
  • مراقبه
  • نوشتن
  • ماساژ
  • ورزش

لایه-برداری-کنید

13- لایه برداری کنید

لایه برداری باعث حذف سلول های مرده زیر پوست می‌شود. اگر این سلول ها برای مدت طولانی زیر پوست شما بمانند، می‌توانند منافذ شما را مسدود کرده و منجر به ایجاد جوش شوند. پیشنهاد میشود از محصولات اسکراب و لایه بردار استفاده کنید.

چند وقت یکبار باید لایه برداری کنید؟

این موضوع به نوع لایه برداری که استفاده می‌کنید بستگی دارد.

  • برای لایه‌بردارهای شیمیایی، مانند ماسک‌ها یا لوسیون‌ها، یک یا دو بار در هفته لایه برداری را انجام دهید.
  • برای لایه‌بردارهای فیزیکی، مانند اسکراب یا برس، سه یا چهار بار در هفته لایه برداری را انجام دهید.

15- به مقدار کافی استراحت کنید

نخوابیدن به میزان کافی نیز ممکن است باعث شود که پوست شما جوش بزند. طبق یک مطالعه در سال 2015، بیش از 65 درصد از شرکت کنندگان در این مطالعه که احساس خستگی می‌کردند، آکنه داشتند.

محققان این نظریه را مطرح کردند که کمبود خواب در برخی موارد می‌تواند باعث ترشح ترکیبات التهابی در بدن شود. این ترکیبات می‌توانند باعث ایجاد التهاب و متعاقبا جوش و لک شوند. برای جلوگیری از ایجاد جوش روی پوست، هفت تا نه ساعت خواب با کیفیت را در شب داشته باشید.

16- سیگار نکشید

شواهد علمی زیادی وجود دارد که سیگار کشیدن، خطر ابتلا به جوش را بالا می‌برد. در یک تحقیق که جامعه آماری آن زنان 25 تا 50 ساله بودند و دچار التهاب پوست بودند ، تقریباً 73 درصد از شرکت‌کنندگانی که سیگار می‌کشیدند آکنه داشتند، در حالی که تنها 29.4 درصد از زنانی که سیگار نمی‌کشیدند جوش یا نوع دیگری از آکنه را داشتند.

چه چیزی باعث جوش می‌شود؟

جوش‌ها توسط هورمون‌ها، به‌ویژه آندروژن ، ایجاد می‌شود. ژنتیک، رژیم غذایی، استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی و عوامل محیطی مانند آلودگی باعث ایجاد جوش و انواع دیگر تحریکات پوستی می‌شوند.

یکی دیگر از معضلات پوستی جای جوش می‌باشد. برای رفع ای ن معضل پیشنهاد می‌کنیم مقاله ی راه و روش های از بین بردن جای جوش را مطالعه فرمایید. 

در ادامه به شما دلیل های اصلی به وحود آمدن جوش را گفته‌ایم:

  • بلوغ
  • بارداری
  • دوره قاعدگی
  • دست زدن به جوش ها و سعی در ترکاندن آن ها
  • شستن بیش از حد پوست صورت
  • فشار زیاد روی سطح پوست صورت و بدن (ناشی از کلاه، کلاه ایمنی، و بند کوله پشتی و… )
  • هوای شرجی و رطوبت زیاد در سطح پوست
  • محصولات آرایشی با درصد چربی بالا
  • حساسیت به برخی از دارو های مصرفی

خوراکی های مفید برای داشتن پوستی بدون جوش و لک

برای داشتن پوستی بدون جوش و لکه، مهم است که رژیم غذایی سالمی را دنبال کنید. برخی از خوراکی‌هایی که می‌توانند به بهبود و حفظ سلامت پوست کمک کنند، عبارتند از:

خوراکی های مفید برای داشتن پوستی بدون جوش و لک

فلفل دلمه ای و بروکلی

فلفل دلمه ای سر شار از ویتامین سی می‌باشد. ویتامین سی باعث لایه برداری و حذف سلول های مرده زیر پوستی می‌شود. توجه کنید که مصرف فلفلدلمه ای به صورت خام تاثیر بیشتری در جذب ویتامین سی دارد.

قهوه

اگر زیاد در معرض نور آفتاب هستید، مصرف روزانه یک فنجان قهوه باعث جوان ماندن پوست و جلوگیری از آسیب رسانی آفتاب به پوست می‌شود.

گوجه 

پوست روزانه در معرض آلودگی های زیادی قرار دارد. آلاینده های موجود در هوا باعث تولید رادیکال های آزاد در پوست می‌شوند. برای حذف این رادیکال های آزاد نیاز به آنتی اکسیدان های قوی داریم. لیکوپن یکی از آنتی اکسیدان های طبیعی است که در گوجه فرنگی یافت می‌شود. بنابراین استفاده از گوجه فرنگی به جوان ماندن پوست کمک زیادی می‌کند.

هویج

هویج نیز به علت دارا بودن لیکوپن به عنوان آنتی اکسیدان تاثیر زیادی در شاداب ماندن پوست دارد.

هندوانه

هندوانه نیز مانند گوجه و هویج منبع غنی لیکوپن به شمار می‌رود. همچنین به علت دارابودن فیبر بالا، وظیفه رطوبت رسانی به پوست را نیز به نحو احسنت انجام می‌دهد.

کاهو

کاهو منبع غنی ویتامین آ و پتاسیم به شمار می‌رود. ویتامین آ به گردش یلولی کمک زیادی می‌کند و ساختا رلایه های پوست را حفظ می‌کند.

ماهی سالمون وحشی

ماهی سالمون حاوی امگا 3 می‌باشد. این ماده باعث حفظ خاصیت ارتجاعی پوست شده و پیری پوست را به تعویق می‌اندازد.

سیب‌زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین حاوی بتا کاروتن استو بتاکاروتن در بدن تبدیل به ویتامین آ می‌شود. ویتامین آ باعث حذف سلول های مرده زیر پوستی و گردش سلولی می‌شود.

توت فرنگی

توت فرنگی منبع ویتامین سی است و با مصرف مرتب توت فرنگی، پوست سالم تر می‌شود.

پاپایا

پاپایا سرشار از ویتامین سی است. ویتامین سی پوست را در برابر اشعه‌ فرابنفش محافظت می‌کند.

بهترین ماسک های خانگی برای داشتن پوست بدون جوش و لک

برای از بین بردن جوش و لک صورت و تسکین التهابات پوستی، می‌توانید در خانه و با استفاده از مواد زیر اقدام به تهیه ماسک های خانگی کنید. در ادامه موثر ترین ماسک های خانگی برای درمان جوش را با هم مرور می‌کنیم.

بهترین ماسک های خانگی برای داشتن پوست بدون جوش و لک

لیمو + عسل + هویج

حاوی: اسید سیتریک + ویتامین سی

کارایی: حذف سلول های مرده زیر پوستی + گردش سلولی بهتر

روش تهیه: آب لیمو را بگیرید و با دو قاشق عسل و دو عدد هویج له شده، مخلوط کنید. این ماسک را روی صورت خود بمالید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بعد آن را آبکشی کنید.

زردچوبه + آناناس

حاوی: کورکومین

کارایی: کاهش التهاب

روش تهیه: یک قاشق زردچوبه را با آب آناناس مخلوط کنید تا یک ماسک خمیری به‌دست بیاید. این ماسک را روی صورت و گردن خود بمالید و پس از ۱۰ دقیقه با آب ولرم بشویید.

عسل

حاوی: مواد آنتی باکتریال

کارایی: مقابله با عفونت های پوستی

روش تهیه: عسل را مستقیما روی پوست بمالید و پس از ۱۰ دقیقه با آب ولرم بشویید.

آلوئه‌‌ ورا

حاوی: جیبرلین ها (gibberellins) + اکسین ها (auxins)

کارایی: آنتی‌باکتریال + از بین بردن باکتری‌های ایجادکننده آکنه و لک

روش تهیه: ژل داخل برگ آلوئه ورا را با چاقو برش بزنید. این ژل‌ را با استفاده از یک پنبه روی صورت خود بمالید. نیم‌ ساعت بعد صورت خود را با آب ولرم بشویید.

جوش‌شیرین

حاوی: جیبرلین ها (gibberellins) + اکسین ها (auxins)

کارایی: آنتی‌باکتریال + از بین بردن باکتری‌های ایجادکننده آکنه و لک

روش تهیه: ژل داخل برگ آلوئه ورا را با چاقو برش بزنید. این ژل‌ را با استفاده از یک پنبه روی صورت خود بمالید. نیم‌ ساعت بعد صورت خود را با آب ولرم بشویید.

خیار

کارایی: مرطوب کننده+ کوچک کردن منافذ باز پوست

روش تهیه: یک عدد خیار را برش بزنید و به همه جای صورت بمالید و پس از ۱۰ دقیقه با آب سرد بشویید.

پاپایا

کارایی: رفع لک صورت + روشن‌کننده طبیعی

روش تهیه: یک عدد پاپایای رسیده را برش بزنید و با یک قاشق پودر چوب صندل و یک قاشق عسل و یک عدد کیوی رنده شده، مخلوط کنید تا یک ماسک خمیری به‌دست بیاید. این ماسک را روی صورت و گردن خود بمالید و پس از ۱۰ دقیقه با آب خنک بشویید.

گردو

کارایی: آنتی‌اکسیدان‌+ بازسازی سلول‌های پوست + کاهش لک

روش تهیه: دو قاشق پودر گردو را با دو قاشق ماست ساده و یک سفیده تخم مرغ مخلوط کنید تا یک ماسک خمیری به‌دست بیاید.

روغن نارگیل

کارایی: مقابله با رادیکال های آزاد + کاهش لک

روش تهیه: مقداری روغن نارگیل را گرم کنید. روغن گرم شده را با بلغورجودوسر مخلوط کرده و به صورت خود ۱۰ دقیقه به‌آرامی ماساژ بدهید. سپس با آب ولرم بشویید.

نعناع

منتول از ترکیبات اصلی نعناع است که خاصیت تسکین‌دهندگی دارد و به مقابله با عفونت‌های پوستی کمک می‌کند. یک قاشق پودر نعناع را با یک قاشق ماست ساده و یک قاشق غذاخوری گل سرشور مخلوط کنید. سپس مخلوط را روی صورت و گردن خود بمالید و بعد از ۱۰ دقیقه با آب ولرم بشویید.

ریشه شیرین بیان

یک قاشق پودر ریشه شیرین بیان را با عسل مخلوط کنید. این خمیر را حدود ۱۰ دقیقه روی پوستتان بمالید. سپس با آب سرد بشویید.

روغن بادام و زرده تخم مرغ

یک زرده تخم مرغ را با یک قاشق آب پرتقال و یک قاشق روغن بادام ترکیب کنید و به صورت خود بمالید. پس از ۲۰ دقیقه این ماسک فوق العاده را با آب سرد بشویید.

ماست و نشاسته

یک قاشق ماست کم چرب را با یک قاشق پودر نشاسته ترکیب کرده و آن را به صورت خود بمالید. پس از ۲۰ دقیقه صورتتان را با آب سرد بشویید.

موز و عسل

یک موز را له کنید و یک قاشق عسل به آن اضافه و ترکیب نمایید و با قلم مو به صورت خود بمالید و بعد از ۱۰ دقیقه با آب سرد آبکشی کنید.

 

3/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

ارسال رایگان سفارشات بالای 1 میلیون🖤

نیاز به مشاوره پوست و مو داری؟!

ما تو اینستاگرام آنلاینیم! تو دایرکت سوالتو بپرس...