ترک پوستی یا استریا، ضایعاتی قرمز یا صورتی رنگی هستند که ممکن است در هر قسمت از بدن به وجود آید، اما معمولا ترک پوستی در قسمت های که چربی زیاد وجود دارد ترک پوستی یا استریا به وجود میآید.
ترک های پوستی، معمولا زمانی که کلاژن که مسئولیت حالت کشسانی پوست را دارد، در پوست کاهش پیدا میکند، ترک های پوستی در قسمت های از بدن مانند، بازو، ران، پستان، کمر، لگن و حتی باسن ممکن است پدیدار شوند.
فهرست محتوا
Toggleراه درمان ترک های پوستی
برای رفع ترک های قدیمی روی پوست متاسفانه درمانی وجود ندارد، اما شما میتوانید با کمک اسکراب و لایه بردار به کلاژن سازی و رفع سلول های مرده پوست کمک بسیار زیادی کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین اسکراب صورت برای انواع پوست
ترک پوستی چیست؟
ترک های پوستی عارضه های پوستی هستند که به شکل خطوط بارک بر روی پوست پدیدار می شوند. ممکن است در هر قسمت بدن دیده شوند اما بیشتر در قسمت هایی که چربی بیشتری دارند مانند شکم، سینه، بازوها، زیر بازو، کمر ، ران و باسن پدیدار می شوند. این ترک ها در ابتدا قرمز یا بنفش هستند و به مرور زمان به رنگ سفید و نقره ای در می آیند. از انواع ترک های پوستی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ترکهای استریا یا ترک هایی که به طور عمده در اثر کشیدگی پوست پدید می آیند.
- ترکهایی که در طول بارداری شکل می گیرند.
- ترکهای پوستی که در سن رشد به هنگام رشد سریع پدیدار می شوند.
- ترکهایی که در محل عمل جراحی بوجود می آیند.
بیشتر بخوانید: بهترین مارک اسکراب بدن
علت ایجاد ترک های پوستی
علل زیادی برای ایجاد ترک پوستی وجود دارد که در ادامه به شرح بعضی از آن ها می پردازیم:
- انعطافپذیری و قوام پوست: تغییرات سریع وزن، بارداری، رشد سریع در دوران نوجوانی و تمرینات ورزشی شدید میتوانند باعث کاهش انعطاف پذیری پوست و در نتیجه ایجاد ترک بر روی پوست شوند.
- پوست خشک و کمبود رطوبت: رطوبت کم و خشکی پوست نیز می توانند حالت کشسانی پوست را کم کنند.
- تغییرات هورمونی: افزایش بیش از حد هورمون کورتیزول می تواند موجب نازکی پوست و کاهش کشسانی آن شود.
- ژنتیک: افرادی که به صورت ژنتیکی مستعد ترک هستند بیشتر با این عارضه رو به رو میشوند.
- عوامل محیطی: عوامل محیطی مانند نور خورشید، استفاده از برخی محصولات شیمیایی نامرغوب و دمای پایین هم میتوانند ترکهای پوستی را تحریک کنند.
استفاده از اسکراب برای از بین بردن ترک های پوستی
اسکراب محصولی است شامل ذرات ریز که برای پاکسازی و لایهبرداری از سطح پوست استفاده میشود.
- از بین بردن سلولهای مرده
- تحریک تولید کلاژن
- بهبود خونرسانی
- از بین بردن آلودگیها و انسدادات
- نرمی و لطافت پوست
اما این تاثیر مثبت به معنی درمان ترک پوستی نیست، بلکه به معنی تغییرات موثر در ظاهر این ترک هاست. ترک های پوستی تغییرات عمیق پوستی هستند که به سادگی با استفاده از اسکراب محو نمیشوند. اما استفاده از اسکراب میتواند در موارد زیر بر روی این عارضه ها تاثیر گذار باشد:
- بهبود ظاهر: با لایه برداری سطح پوست، اسکراب ها سلولهای مرده را از بین می برند و باعث پوست صافتر و درخشانتر شدن آن می شوند. این اثر باعث می شود ترک های پوستی کمتر به چشم بیایند.
- افزایش نفوذپذیری: با افزایش نفوذپذیری سطح پوست مواد مغذی راحت تر به سلول های پوست نفوذ می کند و تولید کلاژن سریعتر پیش می رود.
- تحریک تولید کلاژن: با ماساژ دادن اسکراب بر روی پوست تولید کلاژن تحریک می شود که موجب بهبود انعطافپذیری و قوام پوست می شود و میتواند ترکهای پوستی را کمتر نمایان کند.
اسکراب مناسب انواع پوست
همانقدر که استفاده از اسکراب اهمیت دارد اگر اسکراب مناسب با پوستتان استفاده نکنید احتمال اسیب به پوستتان بیشتر می شود. بهتر است با توجه به نوع پوستتان به نکات زیر توجه داشته باشید:
- پوست خشک: اگر پوست خشکی دارید از اسکراب هایی که حاوی روغنهای گیاهی، شیره عسل و گلیسرین هستند استفاده کنید تا در کنار لایه برداری آبرسانی پوستتان نیز انجام شود.
- پوست چرب: برای پوست چرب، بهتر است از اسکرابهایی استفاده کنید که مواد ضد التهاب دارند. اسکرابهایی که حاوی عصاره آلوئه ورا، مرکبات و سالیسیلیک اسید هستند و به کنترل چربی و پاکسازی منافذ باز کمک میکنند.
- پوست معمولی: اسکرابهای ملایم با ترکیبات طبیعی مانند شکر، نمک و مواد مرطوب کننده مناسب پوست های معمولی هستند.
- پوست حساس: اسکراب مناسب پوست حساس بایستی ملایم و فاقد عطر باشد. بهتر است حاوی مواد ملایمی مانند اسیدهای طبیعی و عصارههای گیاهی داشته باشند.
نحوه استفاده از اسکراب برای رفع ترک های پوستی
پس از انتخاب اسکراب مناسب باید آن را به درستی استفاده کنید تا بهترین تاثیر را از این محصول بگیرید. بهترین طرز استفاده از اسکراب صورت به شرح زیر است:
- در ابتدا پوست خود را بشویید و خشک کنید.
- اسکراب را با انگشتان خود بدون فشار آوردن بر روی پوست به صورت دورانی بر روی پوست ماساژ دهید. این کار را برای 5-10 دقیقه به آرامی ادامه دهید تا سلول های مرده پوست به خوبی پاکسازی شوند.
- سپس با آب گرم پوست را بشویید تا پوست تمیز شود.
- بلافاصله پس از شستشو، از مرطوب کننده پوست استفاده کنید
استفاده 2 الی 3 بار از اسکراب در هفته کافیست و بیشتر از آن میتواند به پوست شما آسیب بزند. به یاد داشته باشید که درمان معجزه نمیکند و برای درمان ترکهای پوستی باید صبر و شکیبایی به خرج دهید.
بهترین راه برای پیشگیری از ترک های پوستی
از آنجایی که همواره پیشگیری بهتر از درمان است با رعایت موارد زیر می توانید از بروز ترک های پوستی جلوگیری کنید و یا از شدت آن بکاهید:
- کنترل وزن
- نوشیدن آب کافی
- تغذیه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی
- افزایش وزن آرام و تدریجی در دوران بارداری و همچنین استفاده از لوسیون و روغن تراپی در این دوران